IF IT IS TO BE - IT IS UP TO ME































fredag 30. september 2011

Frykten for forandring



Du vet at du bør gjøre noe med situasjonen. Men du gjør det ikke, og du vet ikke hvorfor. Det kalles prokrastinering; vi utsetter det. Vi har en iboende frykt i oss. Frykten for forandring. 

Til syvende og sist er det DU som er ansvarlig for å skape din egen virkelighet med dine tanker. DU har det som skal til for å forandre DIN situasjon på kort tid. Likevel holdes vi tilbake, på et ubevisst nivå. Vi saboterer for oss selv. Hvorfor?

Frykt for å mislykkes og frykt for suksess er to av de vanligste sidene av frykten for å forandre seg. Begge deler stammer fra negative tanker vi har om oss selv, og vår mangel på selvtillit. Vi tror innerst inne at vi ikke fortjener bedre, og vi er usikre på fremtiden vår. Vi har en tendens til å tro at vi ikke fortjener suksess. 

Men. Når du sterkt tror på at du ER verdt noe, og at du fortjener det beste, da skjer det forandring på et øyeblikk. Det er en velkommen mulighet for personlig vekst, og for å bevege seg framover i livet.

Frykt for forandring er også frykt for å mislykkes. Mange mennesker er engstelige og nervøse bare ved tanken på å forandre seg, fordi de på et ubevisst nivå tviler på seg selv. De føler seg ikke verdig, og de tror ikke at de er flinke nok til å overkomme sine nåværende utfordringer på egen hånd.

De er redde for ikke å være gode nok, å gjøre feil, å bli kritisert eller dømt av andre. Frykten for å feile overgår lysten til forandring. 
Ved å velge å ikke gjøre noe med situasjonen, er de i sin komfortsone, og enhver mulighet for positiv forandring er sabotert på et ubevisst nivå. Fordi DET er det hjernen gjør, den beskytter dine indre overbevisninger. Sabotasje er måten hjernen forsvarer dine overbevisninger på.

Din komfortsone er muligens ikke særlig hyggelig eller komfortabel i det hele tatt. Men den er kjent, du er på en merkelig måte trygg der, og du kan overleve der.

Men. Dersom du skal vokse, må du tilføre noe. Kunnskap om deg selv og hvordan kroppen fungerer vil sette deg fri for alltid. For når du virkelig tror, i dypet av deg selv, at du ER verdt noe; da ser du på et såkalt feilskjær som et midlertidig tilbakeslag, eller enda bedre, som en mulighet til å lære. Og så gir du slipp på det, og går videre.

Å gjøre en "feil" er bare en vibrasjon. Den kan lære deg MYE om hva du trenger å forandre for å få de resultatene du ønsker i livet.

Stol på din intuisjon, om at dette er bra for deg. Så hvorfor ikke forandre dine innerste trossystemer NÅ? Slik at du kan bevege deg uanstrengt framover. Og samtidig vite at universet støtter deg. 

Du er fanget i deg selv og din kropp for resten av livet uansett, så du kan like gjerne begynne å behandle deg selv godt. 

Gi slipp på alt det gamle som du bærer med deg. Frigjør deg selv fra fortiden, omskriv de gamle platene som spilles om og om igjen, og som påvirker dagen din i dag på en negativ måte. Bruk din bevissthet til å bevisst forandre din ubevissthet;)

Vær din egen beste venn. Behandle kroppen din som et tempel. Gi deg selv den respekt og kjærlighet som du fortjener. Og la dine fantastiske egenskaper og ressurser få komme frem, slik at du kan skape deg det livet du virkelig ønsker deg, og som du virkelig fortjener. 



BEVEG DEG MOT ET LIV DU ELSKER












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar