IF IT IS TO BE - IT IS UP TO ME































lørdag 21. mai 2011

MIN VERKTØYKASSE



Del 1




Jeg har tidligere fortalt min personlige historie her på bloggen. Den omhandler angst, depresjon, og M.E. Legene kunne ikke hjelpe meg til å bli frisk, så jeg måtte til slutt ta skjeen i min egen hånd, og da skjedde de utroligste ting, og jeg greide å gjøre meg selv frisk. Heldigvis gikk det bare ett års tid fra jeg ble syk til jeg fant løsningen.


Jeg vil gjerne dele med leserne hva det er som har utgjort den store forskjellen for meg på min reise fra syk til frisk, fra å leve ubevisst, til å bruke selvutvikling bevisst i hverdagen for et bedre liv. Og ikke minst til å bli et bedre menneske. Det verktøyet som ble vendepunktet for meg, som fungerer på bare få minutter, er The Phil Parker Lightning Process, kalt LP.




Myalgisk Encefalomyelitt

- M.E




For å få diagnosen M.E går det ofte mange år. Mennesker går fra lege til lege, blir utredet på en måte som er utmattende nok i seg selv. Overalt får de det samme svaret; vi finner ikke noe feil med deg. Likevel kjenner du selv at noe ER feil. Noe er fryktelig feil, men ingen kan fortelle deg hva. Mennesker med M.E må gjennomgå mye, ikke bare gjennom sykdommen i seg selv, men fra omverdenen. De blir ikke trodd, de blir beskyldt for å være late, hypokondere, bedt om å ta seg sammen osv. Enda et eksempel på overgrep som stadig gjøres mot syke mennesker, fra andre som ikke har forutsetning for selv å vite hva de uttaler seg om. Det er mildest talt ille å lese at mennesker som selv ikke har hatt M.E beskylder de som har det med å si at det er psykisk, eller å si at ”kanskje du ikke hadde M.E” hvis noen offentlig går ut og forteller de er blitt friske med LP. Jeg har selv opplevd dette på kroppen.




Selv Norges M.E- forening, som man i utgangspunktet tror er der for å hjelpe mennesker med M.E, stiller seg kritiske til LP, og går ut og advarer syke mot å prøve det fordi det kan være farlig. Istedenfor å hjelpe M.E syke, hjelper de til med å opprettholde håpløsheten og sykdommen. Brosjyrer med symptomlister lange som et vondt år ligger ute. Informasjonen de kommer med er stort sett skremselspropaganda. De jobber ikke FOR, de jobber MOT. Dessverre.




Jeg søkte nettet etter løsninger, og leste i bladet Mat og Helse om sønnen til Gunvor Hals, som ble frisk fra M.E ved hjelp av et vitamintilskudd fra USA som Hals da markedsførte i Norge for å hjelpe andre, og jeg tok kontakt. Hun sa at produktet hadde ca 50 % suksessrate mens LP hadde ca 90 %, og hun anbefalte meg derfor å heller prøve det. Gunvor Hals hadde tatt kontakt med en engelsk instruktør som jevnlig holdt seminarer hjemme hos henne for norske M.E- syke. Jeg hadde ingenting å tape, søkte, hadde telefonsamtale og dro ved første anledning.




The Phil Parker Lightning Process




LP ble startet av Phil Parker. Han er utdannet osteopat, hypnoterapeut, NLP-terapeut og coach. Hans metode er satt sammen av ulike teknikker med basis i osteopati, selvhypnose, coaching og nevrolingvistisk programmering (NLP). Phil Parker gikk selv igjennom en kneskade og legene sa han ikke kunne bli bra igjen. Han godtok ikke svaret men fortsatte å oppsøke leger helt til han fant en som sa at han kunne bli frisk, og så valgte han å høre på vedkommende. En svært klok mann.




Å komme til Gunvor Hals og på seminar… det må være slik det er å komme til himmelen…. Det er det største jeg har opplevd når det kommer til helse, med hånda på hjertet.


For at deltagerne skal få mest mulig utbytte av seminaret og virkelig bli trenet i prosessen, tar de inn bare 5-8 deltagere på hvert seminar. For å kunne delta er det avgjørende at du er motivert, derfor tar de inn bare dem som er klare for det. Begge deler kvalitetssikrer seminaret og beviser seriøsiteten.




De som kom fra andre kanter av landet hadde brukt flere dager på å komme seg til Oslo og “komme seg” nok til å greie å delta på kurs. På første kursdag lå vi mer i sofaen enn vi satt, og undret oss hvordan vi skulle greie å være konsentrerte en hel dag.


Vår instruktør Heather - I love you - kom inn og sto foran oss som et levende eksempel på at det var mulig å bli frisk. Selv hadde hun vært syk i mange år, liggende til sengs, og blitt frisk med LP. I etterkant kunne hun ikke finne noe mer betydningsfullt å jobbe med enn å hjelpe andre i samme situasjon. Akkurat slik føler jeg det også!




Fra å komme fra en verden av uvitenhet, blir du på seminar presentert for svaret på alle dine spørsmål. Først forklarer instruktøren på en grundig måte hva som har skjedd med kroppen din. Det er flere årsaker til at M.E oppstår. Virusinfeksjoner som f. eks kyssesyke, overdreven fysisk trening og psykisk stress er alle faktorer som kan føre deg inn i denne situasjonen. Felles for dem alle er at de setter kroppen i alarmberedskap. Og kroppens evne til å sende ut stresshormonene adrenalin og kortison (L) er en fin egenskap når man skal løpe fra en bjørn, men når man har M.E så har denne utskillelsen “hengt seg opp” og man er i konstant alarmberedskap.


Og hva skjer da? Jo da vil man oppleve utallige “morsomme” symptomer, som utmattelse, smerter, lyd og lys- sensitivitet osv. Vil du lese mer om symptomene finner du dem hos M.E forbundet.




Hvis du skal gå opp en trapp og foten kjennes tung som bly, hvordan føler du deg da? Så løfter du den andre, og den er enda tyngre.. Hvis du vasker til helga og blir liggende i 2 dager etterpå, hvordan føler du deg da? Blir du glad, eller blir du stresset? Hvis du går fra doktor til doktor og ingen vet hva som feiler deg… glad eller mer stresset? Øker stresset i kroppen eller roer det seg? Hvordan tror du musklene blir hvis du løper med melkesyre hver dag i ukevis, månedsvis, årevis? For å greie den store oppgaven det er å konstant løpe fra bjørner, begynner kroppen å slå av andre viktige funksjoner. Fordøyelsen for eksempel, er det som kroppen først stenger av. Hvor mange med M.E har vel ikke fått høre at de ikke tåler diverse matvarer? Det er ikke rart at kroppen til slutt holder opp å fungere, og at mennesker blir liggende, ute av stand til å røre seg eller befinner seg i koma.




Så kom vi på seminar, og den første dagen fikk vi forklart hvordan kroppen fungerer. I tillegg fortalte instruktøren at vi kunne bli friske! Ikke var det nødvendigvis så vanskelig heller, og man kunne ha det gøy mens man ble det! Allerede da slapp en god del av stresset i min kropp. Alt hun forklarte var så logisk, så enkelt. Det er heller ingen på LP-seminar som sitter og “koker suppe” på sykdommen og alle symptomene, om hvor fælt alt er, og at man aldri vil bli frisk (den verdenen man kom fra før seminaret). Isteden møter man håp, humor og glede. Første skritt på veien hvis man skal gjøre store forandringer i sin situasjon. Vi dro fra kurs første dag fulle av håp, og gjorde ting M.E- syke vanligvis ikke gjør, som var hjemmelekse til neste dag.




Det finnes en oppskrift på alt. Skal du lage sjokoladekake følger du en oppskrift. Dersom du putter alle ingrediensene i røren, og gjør som anvist, vil kaka bli en suksess. Men hva skjer hvis du utelater en eller flere av ingrediensene, vil du da få sjokoladekake? Du vil få noe som ligner kanskje, men ikke sjokoladekake slik den skal være.


Det finnes en oppskrift på alt. På angst, på depresjon, på M.E.


LP er oppskriften på hvordan du kan bli frisk av disse (og flere) sykdommer. For å bli frisk må du følge oppskriften, og ikke utelate noen av ingrediensene. På dag to lærte vi hvordan vi skal gjøre prosessen. Hver enkelt ble trenet individuelt og vi fikk erfare at dette faktisk fungerer.




Å erfare mennesker som sitter i rullestol når de kommer, skyve rullestolen foran seg på veg hjem, eller en ung mann som har ligget til sengs i flere år på institusjon sammen med gamle mennesker, dra fra kurs, flytte i egen leilighet og gå milevis til fots på fjellet, ja det må være noe av det sterkeste man kan oppleve. Det er inspirerende, det er utrolig det er sant, og det er verdt hver krone. For ikke å snakke om sin egen erfaring, hvor man opplever at det som oppleves som et mirakel er virkelighet, livet blir gitt en i gave, man fødes på ny, og gleder seg over livets små ting, fordi man er i stand til det. Det er fantastisk.




Det er flere veier inn i M.E, og det finnes flere veier ut av M.E. Med The Lightning Process er du garantert suksess, hvis du følger oppskriften. Og det gjelder mye mer enn M.E. Mer om LP kan dere lese her og her. Les suksesshistoriene, bli inspirert, tro på det og gjør det, det kan bli det beste valget du har tatt i ditt liv slik det ble for meg.


Neste gang vil jeg fortelle om det andre av mine to store verktøy, nemlig Unique Mind ESP.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar