IF IT IS TO BE - IT IS UP TO ME































tirsdag 19. juli 2011

Relax, just do it!





HEI!





 

Sitter her på jobb og bare koser meg. Det er akkurat slik det skal være når man lader opp til ferie. Fåtallet av årets dager på jobb er slik, derfor er det lov å nyte det. Innimellom jobbingen blogger jeg og googler etter bilder jeg liker og som passer til dagen min . Jeg tenker på hvor viktig det er å koble av. Ikke bare innimellom, men flere ganger hver dag. Visste du at det er anbefalt at 1/3 av dagen skal gå med til å slappe av? Hvor mange av oss gjør det?


Jeg har et lite fint dikt som handler om det å være. Ta det med deg i hverdagen og vær det bevisst.




Midt i vår travle og hektiske flid,
og selvforskyldte mangel på tid..
glemmer vi ofte det enkle og nære
gleden ved det å få lov til å være…


 

Husk at det ikke hjelper å tenke på at man skal slappe av mellom slagene. Det trengs handling til, man må ta skrittet å gjøre det.
JUST DO IT!
Dette bildet er bare helt nydelig, og taler for seg selv. Slik føles det å ha fred med seg selv. Idyll. Aaaahhh....



 






 
SÅ......

Er du trøtt?









 
Hender det at du er så trøtt at du ikke kan sette deg ned fordi du frykter at du da vil falle i søvn? Er du så trøtt at du kunne sovne hvor som helst, slik som disse?
























?????



Både dyr og mennesker trenger å koble av. Hver dag. En gang om dagen er bra. To ganger om dagen er bedre. Tre ganger om dagen er best. Det er ikke så mye som skal til. Fem minutter om gangen er bra. Ti minutter om gangen er bedre. Femten minutter om gangen er best. Sluntrer vi unna våre primære behov, hjelper det ikke hvor mye vi dekker behovene som ligger lenger opp i Maslow`s behovspyramide. Vi kan ikke lure oss unna. Behovet innhenter oss uansett. Til slutt blir vi innhentet, og da kan det i beste fall hende at vi sovner, uansett hva vi gjør eller hvor vi er, slik som disse:


















 












































Hvis du er så trøtt så er det kanskje på tide å innføre 15 minutter 3 ganger om dagen? Kanskje det til og med er på tide med en lengre ferie? Flaks at det er sommer og ferietid!! Et viktig budskap: ta vare på husets firbente! Pass på at også dyrene koser seg mens dere er på ferie!!!




























De fleste er sikkert
 i gang med sin ferie "as we speak". Noen er til og med ferdige med sin. Uansett, dette handler ikke bare om den ene ferien i året. Det handler om å ta pauser i hverdagen....






Flat ut!













Kos dere utendørs, i naturen!








Vinter som sommer!











Nyt utsikten!










Ta en power-nap på sofaen!














Eller i godstolen! Det er ikke for ingenting det heter stress-less!












MeditÈr daglig!









 

Kos deg på en benk i parken!

 







 

Eller sett deg ned på rompa forran TV`n!

 















Kos deg sammen med familie, venner, kjente eller ukjente!



























Eller tilbring litt kvalitetstid for deg selv:)


 























Synes
du kanskje
 det høres kjedelig ut
 å slappe av?













 Er du en av dem som ikke greier å slappe av? Vel, det er en enda større grunn til å gjøre nettopp det! Da trenger du definitivt å koble av. Noen mennesker trenger faktisk lære seg å slappe av. Det er ikke det at de ikke kan det, de har bare glemt hvordan det gjøres.




Det er ikke vanskelig, bare uvant. Det er deilig, og man blir friskere av det, sykdom kan forebygges eller kureres på den måten, man blir mer effektiv når man arbeider, mer kreativ, tryggere, mer lykkelig, takknemlig og glad. Du har ingenting å tape, men alt å vinne. Femten minutter om gangen, tre ganger om dagen.
Just do it!
Ikke bare er det sunt for deg, men det vil få ringvirkninger for de menneskene du omgir deg med. Du vil utstråle en energi som gjør at folk liker å være i din umiddelbare nærhet!




ALLE trenger mindfullness! Å bare være, ikke gjøre. Vi er humanbeings, ikke humandoings, husker du? !!






Selv nissen trenger å slappe av!!








SÅ.....





Ikke se så sjokkert ut:)








JUST DO IT!!!





 













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar